گردو حاوي شکل هاي مختلف آنتي اکسيداني ويتامين Eاست که به عنوان توکوفرول شناخته مي شود.به علاوه در اين ماده غذايي سودمند مقادير زيادي مواد فنوليک (که خاصيت آنتي اکسيداني دارند)، موجود است. يافته ها نشان مي دهند که بعد از خوردن گردو سطح گاما توکوفول در بدن دو برابر شده و سطح LDLکلسترول يا همان چربي بد خون حدود 33 درصد کاهش مي يابد. مي دانيم که LDLمنجر به ايجاد التهاب در عروق شده و افرادرا در معرض خطر بالاي مشکلات قلبي قرارمي دهد.تحقيقات قبلي نشان دهنده ي اين مطلب بود که خوردن گردو سطح آنتي اکسيدان هاي بدن را بالا مي برد، اين خاصيت محافظتي آنتي اکسيدان ها سبب جلوگيري از پيشرفت بيماري هايي مانند سرطان و بيماريهاي قلبي مي شود .
در مطالعه اي که اخيرا صورت گرفته 16 مرد و زن بين سنين 23تا 44 سال انتخاب شدند و جهت بررسي نمونه هاي خوني و ادراري آنها جمع آوري و مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت و به ترتيب در 3 گروه مختلف رژيم غذايي حاوي گردوي کامل ،گردوي ترکيب شده با آب و گروه کنترل تقسيم شدند. وعده غذايي حاوي گردو شامل 3 اونس (حدود 90 گرم) گردو بود. نمونه هاي خوني و ادراري قبل از خوردن وعده غذايي و 24 ساعت بعد از خوردن وعده غذايي جمع آوري شد. بعد از پيگيري گروه هاي مورد مطالعه ديده شد در هر دو گروه 1 و2 که گردو دريافت کرده بودند، پس از 8 ساعت از خوردن وعده غذايي سطح گاما توکوفرول به دوبرابر مقدار اوليه رسيد و توانايي جذب اکسيژن راديکال (ORACکه يک روش خاص جهت اندازه گيري ميزان قدرت آنتي اکسيدان ها در خون است )به ترتيب در هر دو گروه 1 و 2 به 12 و 10 درصد پس از 2 ساعت از صرف غذا افزايش يافت.
به علاوه در گروه اول سطح LDLکلسترول 30 درصد کاهش بعد از 2 ساعت و 33 درصد بعد از 3 ساعت و 26 درصد بعد از 8 ساعت نشان داد. در اين مطالعه قسمتي از شواهد موجود در زمينه سودمند بودن گردو نشان داده شد در مطالعات پيشين ديده شده بود که گردو حاوي فاکتورهاي آنتي اکسيداني است وليکن در اين مطالعه نشان داده شد که اين آنتي اکسيدان ها حقيقتا جذب بدن شده و اثرات محافظتي در مقابل بيماري ها از خود نشان مي دهند.
نکته عملي: تحقيقات نشان داده اند که خوردن گردو سطح آنتي اکسيدان هاي بدن را بالا مي برد، و اين خاصيت محافظتي آنتي اکسيدان ها علاوه بر جلوگيري از پيشرفت بيماري هايي مانند سرطان و بيماريهاي قلبي، در کاهش چربي مضر خون موثر مي باشد.